Puppen geboren

Onze Moree is op 16 mei 2024 bevallen van 6 schitterende pupjes, 3 bruine reutjes en 3 bruine teefjes.
Alle puppen zijn gereserveerd.

Week 1 vanaf 16 mei 2024

De pups van Moree doen het goed en groeien gestaagd. Ze worden heerlijk vertroeteld door hun moeder. Ook Moree zelf doet het heel goed. Ze ligt trouw bij haar pups, en wij zitten in de bediening (ivm Moree haar natje en droogje te geven). Op gezette tijden krijgt ze haar eten en lekkers geserveerd.  Jill en Janis hadden het moeilijker. Als ze maar even in de buurt waren werden ze weg gestuurd met een grom van Moree. Ze  hebben dan ook diep respect voor haar. Maar nu een paar dagen later is alles weer koek en ei. En zij genieten ook, en heel stiekem als Moree niet in de buurt is komen ze kennis maken met de pups en een klein likje geven. Zo lief.

 Mooi en lief zijn we, he? We  liggen lekker warm en onze buikjes zijn heerlijk  gevuld met de romige melk van onze moeder. We zeggen “tot de  volgende keer”.

Week 2      23 mei  tot 30 mei

De pups doen het goed , en ze kunnen al op hun manier lopen.  Maar ze lijken net een stel dronken….. Moree gaat ook even haar benen streken , maar ze houd haar kids wel goed in de gaten. Bij minste geringste piepje is Moree bij haar kids. 

Zo en dat is het weer. Wij gaan verder met waar we goed in zijn . Slapen , drinken en slapen. Aanstaande week gaan we oefenen hoe we op onze pootjes moeten staan en we gaan ervaren hoe de wereld om ons heen eruit ziet . Want onze oogjes gaan open. En onze oren gaan dan ook open. Wat zal dat een kabaal geven.

Week 3  31 Mei tot 6 juni

Hallo allemaal, wat zijn we gegroeid, he? Onze moeder Moree heeft hele lekkere melk. We lusten er wel pap van. Maar wat we een donderdag kregen, bah bah. Van dat bruine spul, ons mensen vrouwtje zei : mm lekker he!!! Nou lekker?? We moesten allemaal even wennen, Maar nu vinden we het smikkelen, en we groeien er goed van hoor. Onze buikjes zijn heel goed gevuld met die bruine pap. Ook zijn we verhuisd naar een hele fijne ruimte, een slaap plaats en een speel plek en een poep plek. Wat wil je nog meer 3 in 1. En wij vinden het heel fijn. We zeggen tot volgende week, DDOOEEI

Week 4 ; 7 Juni tot 14 juni

We hebben een drukke week gehad. We zijn buiten geweest en we moesten echt wel even wennen. We hebben samen heel hard gepiept/gegild . En waarom?? Nou al die gekke geluiden moesten we wel even  aan wennen. Maar we hebben ook gespeeld met onze mama. Dat was heeelll leuk. Je wordt er wel moe van zeg. Toen we weer binnen waren mochten we even mams drinken. Met onze buikjes vol hebben we lekker geslapen.

Ook hebben we weer bezoek gehad. Lieze en Tobias kwamen met ons spelen, zo leuk. 

We hebben gelukkig geen portret foto’s moeten maken. want dat vinden we niet leuk. we moeten stil zitten, en dat willen we niet.

Week 5; 15 tot 20 juni

Hallo allemaal, het was me het weekie wel. Worden we wakker moeten we wachten. Nou, zeg wat denken ze???  Wij hebben een koor opgericht en we noemen ons ” de binsbergjes”. We hebben onze keeltjes even luid en duidelijk open gezet. En dat werden ze zo zat.  Dus wij eruit. Het werkte hihihi. We gaan dit vast en zeker vaker doen. We mochten met het mooie weer naar buiten. En wat stond daar??? Een speeltuintje met  een schommel een tunnel en een stuk van dat groen spul en nog veel meer.  We waren best wel nieuwsgierig ,maar we vonden het ook wel een beetje wennen hoor. Maar goed alles went. We hebben nu lol voor 10. We worden er wel heel moe van.En dan slapen we als roosjes. Hopen dat het vaker mooi weer wordt, zodat we heel veel naar buiten kunnen. En we werden in het oranje gestoken. Nou nou , en weer moesten we in allerlei standjes poseren. Dat is niet onze hobby. En zeer zeker niet voor Gérard, want die is voor België. Maar tja voor het goede DOEL. Wij hebben al punten gescoord, nu de boys van Koeman nog. 

We zeggen tot volgende week, doei allemaal.

Week 6; 21 tot 28 juni

Wat een week was het weer. Over het weer gesproken , prima hoor. De heledag lekker buiten geweest. Maar soms vonden we het ook te heet en zijn wel fijn naar binnen gegaan. Eten met dat hele hete weer nou, daar hadden we minder zin in. Maar we moesten he. Want het vrouwtje bleef maar komen met die bakkie’s. Toen kwam er een meneer die stopte wat in onze nek. Er werd ons gezegd een chip. Nou staan we voor ons hele leven geregistreerd. Prima, man hoor. Maar het deed wel een beetje auw. Dus nu zijn we officieel een echte bearded collie.  Hier onder zie je de foto’s van ons allemaal. 

Tot volgende week DDDOOOEEEIII

Week 7: 29 juni t/m 7 juli

We hebben weer een zeer drukke week achter de rug. We zijn geënt bij ene Atjo. Wat een aardige man.  Wel kregen een prik in de nek. Maar dat vonden we niet zo erg. Hij vond ons heel mooie en lief. Wij hem ook hoor. Toen een paar dagen daarna naar de dierentuin. Wat een drukte zeg, we werden gewoon bestormd, door gillende kinderen. ppppfff wat een geluid kunnen die maken zeg. Maar goed we hebben heel wat geleerd. En toen gingen we boodschappen doen en een rondje lopen met onze pleegouders. Was best leuk, maar die wagen mogen ze wel wat aan doen. Of het is de rijstijl van onze pleeg pa. En veel geluiden daar in het centrum .Tjongjong maar ach we zijn wel wat gewend dus dat ging prima. Bij thuis komst hebben we geslapen joh. Alles was van de week was leerzaam en gezellig.